Whitelisten als extra beveiliging van jouw wallet

Whitelisten als extra beveiliging van jouw wallet

Soms wil je een extra beveiliging toevoegen aan jouw wallet. De cryptocurrency waarin jij een investering maakt, is namelijk niet goedkoop en je wilt alle risico’s wegnemen om deze bedragen kwijt te raken. Een van de mogelijkheden is het whitelisten van wallet adressen. Hierdoor is het namelijk niet mogelijk om naar andere adressen dan de opgegeven adressen een transactie te maken. Bitvavo biedt deze mogelijkheid aan zijn gebruikers aan om een extra zekerheid te creëren.

Een oneindige lijst voor jouw optimale gebruik

Wanneer je een adres whitelist is het alleen nog maar mogelijk om naar deze adressen een transactie te doen. Andere wallet adressen worden hierdoor uitgesloten, waardoor je jouw cryptocurrency nog beter kunt beheren. Het is mogelijk om per digitale valuta wallet adressen te whitelisten. Deze lijst is oneindig, waardoor je iedere keer weer nieuwe adressen toe kunt voegen als dit nodig is.

Derden krijgen niet zomaar toegang tot jouw valuta

Ook is het mogelijk om de reeds geverifieerde bankrekening op deze lijst te zetten, zodat je nog steeds geld kunt opnemen van deze rekening als je andere wallet adressen op de lijst heeft gezet. Als je nog geen andere adressen hebt gewhitelist is het alleen mogelijk om een tegoed op te nemen naar jouw eigen bankrekening en niet meer naar externe wallets. Hierdoor weet je wel zeker waar jouw geld naartoe gaat en kunnen externe partijen de bedragen niet zomaar overmaken als jouw account gehackt is.

Jij bent de baas over jouw eigen wallet

Het whitelisten van wallet adressen geeft jou dus de mogelijkheid om een extra beveiliging aan te brengen, zo ook bij Bitvavo. Mocht iemand in het bezit zijn van jouw inloggegevens is er geen mogelijkheid om de currency vanuit jouw wallet over te plaatsen naar een externe wallet van derden. Het biedt jou dus meer zekerheid en daarnaast de mogelijkheid om een beter beheer uit te kunnen voeren.

Geef een reactie