Geld verdienen aan Bitcoins

Geld verdienen aan Bitcoins

De wereld is inmiddels wel wat gewend aan Bitcoins. Nederland is een van de weinige landen met werkelijke bitcoin-vriendelijke steden. Denk niet alleen aan Amsterdam, maar ook aan Rotterdam of Arnhem. Hoe kan je nou op een leuke manier geld verdienen aan Bitcoins?

Begin je eigen Bitcoin mijn

Twee dingen zijn zeker als het om Bitcoins gaat. Omdat het om een digitale valuta gaat wordt er geen geld gedrukt. In het geval van Bitcoin wordt er nieuw geld aangemaakt door een proces wat minen heet. Ook ben je zeker dat er geen overheid of bank aan te pas komt. Het is een geheel democratisch, autonoom en gedecentraliseerd systeem.

In 2010, toen Bitcoin werd gelanceerd, duurde het ongeveer 10 minuten om elk blok te minen. Zo een gedolven blok gaf een beloning van bijna 50 Bitcoins aan de mijnwerker. Door toenemende populariteit en waardestijging verdienen mijnwerkers vandaag de dag ongeveer 12,5 bitcoin. Bedenk dan wel dat de waarde in Euro van een Bitcoin fluctueert, maar tegenwoordig een stuk hoger ligt dan tien jaar geleden.

Door toenemende complexiteit is er steeds betere apparatuur nodig om te kunnen concurreren met andere miners. Niet alleen de apparatuur, maar ook de stijgende energiekosten, maken het steeds moeilijker om goed geld te verdienen met het minen van Bitcoins.

Voor de beginnende miner is het dan ook aan te raden om je aan te sluiten bij een mijnbouwers gemeenschap. Dan deel je het werk en de kosten. Uiteraard verdeel je ook de verdiensten. Mocht het een succes worden, kan je altijd nog voor jezelf beginnen.

Wordt een Bitcoin belegger

Bitcoins verdienen door te handelen is legitiem (in Nederland) en betaalbaar. Je moet wel tijd investeren om de markten te analyseren. Een beetje economisch gevoel is ook wel handig. Neem een gedegen partner in handen, zoals Bitvavo.

Het is aan te raden verder te kijken dan alleen Bitcoin. Handel ook in andere digitale valuta om zo het risico te spreiden, bij Bitvavo kun je in meer dan 40 verschillende valuta handelen. Houdt er wel rekening mee beleggen een lange adem vereist. Het duurt vaak even voor je de grote winsten binnenhaalt.

Plaats een reactie